טיפים לשיפור מראה הגינה :
השקיה:
בקיץ חלה עלייה משמעותית בהתאיידות בסביבת הצמח. הקפדה על השקיה תקינה תשמור על הצמחים בצורה מיטבית .
מדשאות מהוות חלק מרכזי בצריכת המים בגינה. בעיות שונות גורמות לחוסר היעילות במתן המים :
א) כמות המים : ההמלצה בחודשים אלה הינה של 4.5 -5 ליטר ליום למ"ר של דשא בשטחים חשופים לשמש תלוי בסוג הקרקע .במקומות מוצלים חשוב להוריד כ15-20 % מהמנה הנ"ל.
ב) תדירות ההשקיה : חשוב לשמור על רצף של לחות באדמה ולהימנע ממחסורים . באדמות כבדות ניתן להמשיך על 1-2 פתיחות בשבוע ,ובאדמות קלות (ניקוז רב) חשוב לחלק את המנה ל3 פתיחות בשבוע.
ג) שעת ההשקיה: יש להקפיד על השקיה לפנות בקר – 5.00-6.00 – על מנת להכין את הקרקע ואת המדשאה לשעות הבקר החמות.
ד) יעילות : הופעת של חלקי דשא יבשים בעונה זו הגדלים בקרקע יבשה מצביעה על פיזור לא אחיד של ההשקיה .חשוב לבדוק את יעילות הפיזור על ידי פיזור כוסות במקומות שונים , לבדוק את ההצבה של הממטרה ,הפרעות שונות – סתימת הממטרות ,עלי דשא גבוהים בסביבת הממטרה ורוחות – , תקלות שונות – שבירת הממטרה , בעיות לחץ מים וכד'.
חיסכון במים:
בחודשי הקיץ חלה עלייה בצריכת המים על ידי מרכיבים שונים בגינה. תשומת לב רבה ניתנת לפעולות חיסכון במים:
1. כיוון נכון בכמויות המים
2. השקיה בשעות הבקר המוקדמות
3. התאמת תוכנית ההשקיה לקרקע במקום- הימנעות מעודפי מים בסביבת השורשים
4. השקיה פחותה לצמחים או חלקי דשא הנמצאים בצל
הדברת מזיקים ומחלות:
עונת הקיץ מתאפיינת בפעילות רבה של מזיקים ומחלות.
מדשאות:
בעונה זו חלה עלייה בפעילות מזיקי הדשא השונים. מזיקים שונים מגיחים ממנוחתם. עדות לכך הינה הופעת עשים אפורים במדשאות במיוחד בשעות הערב.
הפתרון היעיל ביותר הינו שימוש בחומרים גרגריים כגון מקסגארד ודיזיקטול וריסוס בחומרים שונים כגון אטברון וסימשופר. חשוב להקפיד על תדירות הטיפולים במשך הקיץ.
צמחי גן ועצי פרי :
עיקר הפעילות מתבטאת בהופעת כנימות מגן וקמחית באזורים המוצלים בצמחי גן ועצי פרי שונים. הפתרון המומלץ הינו הגמעת תכשירים כגון קונפידנס או קונפידור ליד השורשים. פעילות עש המנהרות נמשכת גם בעונה זו בעצי הדר. מומלץ להגמיע את השורשים בתכשירים כגון קונפידנס או קונפידור.
בגני ירקות ותבלינים ובצמחים שונים ניתן להבחין בפעילות של זחלים שונים על גבי העלים. מומלץ לפזר תכשירים גרגריים כגון ספסן גן.