מדשאות:
הדישון הכרחי במקומות בהם ישנה פעילות רבה – דריכה רבה, נזק של מזיקים ומחלות . חשוב לפזר דשנים עשירים באשלגן המעודדים את חוזק הצמח ולא מעודדים צימוח.
מומלץ לפזר דשנים בשחרור מבוקר כגון " בונה מדשאה".
צמחי גן ועצי פרי:
צמחי הגן השונים ממשיכים בעונה זו את פעילותם על ידי יציאת ענפים חדשים, פריחה והבשלת פירות. חשוב להזין בדשנים בשחרור מבוקר כגון אוסמוקוט או מולטיקוט המזינים לאורך זמן.
כיסוח וגיזום:
מדשאות: חשוב להקפיד על כיסוח בצורה סדירה ולהמנע מהורדת גובה הכיסוח על מנת להמנע מנזקים.
צמחי גן ועצי פרי: בעונה זו מבצעים ניקוי מענפים יבשים וגיזום ענפים ירוקים לשיפור עיצוב הצמח.
הבשלת פירות קיץ:
בעונה זו אנו נהנים מהטעם הנפלא של פירות קיץ רבים . לקראת ההבשלה חשוב להקפיד על כללים חשובים :
א) דישון והשקיה עד להבשלה : פירות רבים נמצאים בשלבי גדילה סופיים המתבטאים בגדילה פיזית של הפרי , צבירת סוכרים ושינוי בצבע הקליפה. חשוב להקפיד על מתן מנות מים סדירות עד ליום איסוף הפירות ולהפחית את תדירות הדישון.
ב) הדברת מזיקים שונים :
זבובי פירות תוקפים פירות שצוברים סוכרים לקראת ההבשלה. מומלץ להשתמש באמצעים שונים כגון כיסוי
העץ ברשת כנגד חרקים או ריסוס בחומרים שונים כגון סקסס .
ג) טיפול לאחר הקטיף :
לאחר איסוף הפירות מומלץ להשקות בצורה סדירה . יש לחזור לדישון עצי פרי עם ירידת טמפרטורות במהלך הסתיו עד תחילת החורף הקר.